Hans Beekman

Educo

Samen sterk

Educo MultiMedia bestaat nu 25 jaar. Het is gevestigd in Tiel en is een eenmanszaak. Nou ja eenmanszaak… één die bestaat uit een netwerk van vele zelfstandigen.

Educo werkt in teamverbanden. Voor opdrachten brengen we een groep bij elkaar die kan bestaan uit: een vormgever, een programmeur, een databasespecialist, tekstschrijver, etc. Dit is ook de reden dat op deze website altijd gesproken wordt in meervoud.

Bioloog en MultiMedia

Opgeleid als bioloog en gestart met meerdere biologen blijft Educo nog altijd deze achtergrond houden. Webdesign en internetfilm mag dan wel iets geheel anders zijn maar…. deels ook niet.
Het goed kunnen observeren, luisteren, analyseren en integreren; dat zijn de kernwaarden waar ik voor sta en die ik meekreeg van mijn achtergrond. Waarschijnlijk de reden dat ik nu sterk ben binnen de wirwar van mogelijkheden op het huidige web en vaak wordt aangesproken op expertise.

En niet vergeten … durven innoveren, zaken uitproberen en voorspellen wat trending wordt. Allemaal zaken die te relateren zijn aan de opleiding tot bioloog want die is een duizendpoot welke gehelen kan overzien. Integratie van elementen. Leuk, dat is namelijk wat het huidige digitale vak juist zo interessant maakt.


Trots op geschiedenis en heden

Educo werd door mij in 1996 opgericht als Educo…Natuurlijk Educatief. Ook al was ik grondlegger, we zijn de zaak gestart met een groep afgestudeerden, direct na het doorlopen van de studie biologie aan de Universiteit Utrecht.

Het bedrijf richtte zich op de integratie van informatiestromen, heel nieuw voor die tijd. Opdrachten waren er vooral in de wereld van Natuur en Milieu voor o.a. Natuurmonumenten, IVN en de Provinciale landschappen.

Niemand geloofde destijds in de digitale combinatie van tekst, beeld en geluid. We stonden alleen. Ook het Internet was eigenlijk alleen maar bekend in de universitaire wereld en dan voornamelijk om kennis te delen.

In 1998 maakte het bedrijf een doorstart, deze keer als eenmanszaak en onder de huidige naam Educo MultiMedia. Dat bleek een goede zet. 

Er werden CD-ROM reeksen gemaakt voor Schiphol, HSL en Haarlemmermeer(omgevingsonderwijs). DVD producties waren er voor Philips, Nederlandse Spoorwegen, Prorail, Samsung en anderen. Dit zowel als filmproducties maar ook al als interactief Media.

Vanaf 2000 maakte Educo de volledige overstap naar web-georiënteerde programmering. Voor die tijd werd er nog veel voor de desktop gemaakt, al was er wel al plat html werk.

Ik ben altijd blijven fotograferen en filmen. Dit is een absolute passie en al vanaf het eerste uur een meerwaarde. De kracht van deze media is eindeloos, zeker als je het met animaties combineert. Tussen 2000 en 2008 werden er vele producties gemaakt. Enkele hoogtepunten waren hierbij films voor Philips en de combinatie NS / ProRail. Film is trouwens nog steeds een passie. Van de vele innovaties ben ik altijd een “Innovator” of “early adopter” geweest (drones, stabilizers, sliders, etc.).

Leeuwarden werd in 2013 winnaar in de race als Culturele Hoofdstad van Europa 2018. In deze bekroonde campagne is Educo MultiMedia mede winnaar van deze titel. Verantwoordelijk voor website en realisatie media. Trots!

En zo zijn er velen projecten. Van de ontwikkeling van een meesterlijke applicatie voor STEK tot de recent opgeleverde marktplaats-achtige omgeving van FitnessScout, allemaal hoogtepunten. Niet te vergeten de ontwikkeling (juni 2018) van het merk “BlockVision”: van niks naar volledige fraaie huisstijl met brochures, presentaties en een top website die leads genereert. Superklus met een team van ons. 

Kortom, een prachtige omgeving waarin ik veel creativiteit en organische groei kwijt kan ;-)

Oh, ik ben gek op koffie en drink die graag samen. 
Bel me, ik luister graag naar je ideeën.
Hans Beekman.