Virtual Reality

Virtual Reality, of schijnwerkelijkheid, is het helemaal momenteel. Nou ja momenteel... het bestaat al sinds 1980. In 2006 bouwden we al een applicatie die gebaseerd was op Quicktime VR om rond te kunnen kijken binnen een landschap. Zo nieuw is het dus niet maar het is wel erg fascinerend.

Er zijn meerdere varianten op VR maar de meest voorkomende is toch wel het rondkijken in een omgeving en het interactief gamen.

Recent is er bij Educo geïnvesteerd in speciale apparatuur en software om op hoge resolutie HDR foto's in 360 graden te kunnen maken. Dat biedt geweldige mogelijkheden want door middel van HDR kan je nu ook door ramen heen kijken.

Interessant? Zeker. U wilt klanten met uw zaak kennis laten maken, u wilt bezoekers van uw museum vast een indruk geven, u wilt een tentoonstelling bouwen in 360 graden? Het kan allemaal.

Om de meerwaarde weer te garanderen is het zonder bril kunnen kijken en interactiviteit binnen de wereld een must! Niet iedereen wil een bril op, of heeft er één.


Hetzelfde als Streetview?

Nee zeker niet, al lijkt het wel op elkaar. Met streetview loop je slechts door een wereld, met Educo’s 360 graden doen we dit ook maar bieden we tevens interactiviteit. Informatie panelen aanraken, schilderijen vergroot bekijken, rondkijken in een auto en meteen een folder downloaden, of een film bekijken. Het is gewoon meer beleving.

Streetview is er nog niet in volledig VR, je kan dus niet switchen van een website naar VR. Dat kan met Educo's 360 wel.

Beleef het zelf en ervaar de demo’s. Tijdens de demo's kan je rongeleid worden, rondkijken, dingen aanklikken voor extra informatie, filmpjes bekijken en muziek beluisteren.

Wil je de volledige tour vol VR beleven klik dan op onderstaande links. Op moderne mobiele telefoons wordt volledig VR ondersteund (met bril).

Autobedrijf Kooijman te Tiel Lingecollege te Tiel